2/4/18

Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να διαβάζει έγγραφα

Από την αρχή της εμφάνισης των υπολογιστών, οι άνθρωποι πάντα απολάμβαναν να κάνουν τους υπολογιστές να τους μιλάνε. Αυτές τις μέρες, αυτή η λειτουργικότητα είναι ενσωματωμένη στα Windows και μπορείτε εύκολα να την χρησιμοποιήσετε για να έχετε τον υπολογιστή σας να σας διαβάζει έγγραφα.




Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του κειμένου σε ομιλία του υπολογιστή σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο εάν χρειάζεται να μελετήσετε για το πανεπιστήμιο, να διαβάσετε βιβλία, αναφορές ανασκόπησης ή αν θέλετε απλώς να ακούτε αντί να διαβάζετε. Ενώ η φωνή μπορεί να ακούγεται από υπολογιστή, υπάρχει πάντα η δυνατότητα λήψης νέων προφίλ φωνής από διάφορες τοποθεσίες στο Internet, αν και τα περισσότερα από αυτά δεν είναι ελεύθερα.

Οι περισσότεροι υπολογιστές με Windows είναι εξοπλισμένοι με τουλάχιστον δύο αμερικανικές αγγλικές φωνές (ένα αρσενικό, ένα θηλυκό). Πολλοί υπολογιστές προσφέρουν επίσης μια ποικιλία φωνών που μιλούν άπταιστα σε διάφορες γλώσσες. Με την πρόσβαση στις ρυθμίσεις μέσω του πίνακα ελέγχου, την οποία θα συζητήσουμε αργότερα, μπορείτε να προσαρμόσετε τον τόνο, την ταχύτητα και τον όγκο της φωνής του υπολογιστή σας.
Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να καλύψουμε τον τρόπο με τον οποίο ο υπολογιστής σας μπορεί να ερμηνεύσει τους δύο συνηθέστερους τύπους εγγράφων που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες, τα αρχεία PDF και τα έγγραφα του Word καθώς επίσης και για την τελειοποίηση της φωνής του υπολογιστή σας.

Το Adobe Reader είναι η προεπιλεγμένη επιλογή για τα αρχεία PDF. Ενώ το Adobe Reader έχει διογκωθεί με τα χρόνια, οι πρόσφατες εκδόσεις είναι καλύτερες και αρκετά ευχάριστες στη χρήση. Το Adobe Reader μπορεί επίσης να διαβάσει έγγραφα σε εσάς. Εάν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Reader, κατευθυνθείτε στη σελίδα λήψης του Adobe Reader. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταργήσει την επιλογή των προαιρετικών λήψεων McAffee και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα.

Σημείωση: Το Adobe Reader επίσης εγκαθιστά πρόσθετα για την ενσωμάτωση εργαλείων PDF στο πρόγραμμα περιήγησις σας. 

Όταν έχετε εγκαταστήσει τον Adobe Reader, ανοίξτε ένα αρχείο PDF που θέλετε να σας διαβάζει ο υπολογιστής. Ανοίξτε το μενού Προβολή (View), πατήστε το υπομενού Αναγνώριση έντονου ήχου (Read Out Loud) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Ενεργοποιήστε την ανάγνωση έντασης (Activate Read Out Loud). Μπορείτε επίσης να πατήσετε Ctrl + Shift + Y για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Μπορείτε πλέον να κάνετε κλικ σε μια μόνο παράγραφο για να κάνετε τα Windows να διαβάζουν δυνατά  για εσάς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλες επιλογές επιστρέφοντας στο μενού View - Read Out Loud. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε την τρέχουσα σελίδα, να διαβάσετε από την τρέχουσα θέση έως το τέλος του εγγράφου ή να κάνετε παύση, διακοπή και αναπαραγωγή της ανάγνωσης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!